Ingredience
- 1 kg vepřového bůčku
- 2 ks bílé cibule
- 4 stroužky česneku
- Zauzená paprika
- Kmín celý
- Rostlinný olej
- Vepřové sádlo
- Sůl, pepř
Postup přípravy
Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky a vložíme do misky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nahrubo a přidáme k masu. Přidáme olej, kmín, zauzenou papriku, osolíme a opepříme.
Vše dáme do pekáče, zakryjeme alobalem a vložíme do rozpálené trouby (160°C) a pečeme 1 a půl hodiny. Poté sundáme alobal a dopečeme 1 hodinu.
Maso necháme vychladnout, dáme do mísy a lehce rozmačkáme s povoleným sádlem.
Hotový produkt vložíme do skla a dáme přes noc do lednice.
Vepřový bůček namažeme na chleba a můžeme posypat najemno nakrájenou červenou cibulkou, nebo jarní cibulkou.
Dobrou chuť!