Ingredience

  • 1 kg vepřového bůčku
  • 2 ks bílé cibule
  • 4 stroužky česneku
  • Zauzená paprika
  • Kmín celý
  • Rostlinný olej
  • Vepřové sádlo
  • Sůl, pepř

Postup přípravy

Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky a vložíme do misky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nahrubo a přidáme k masu. Přidáme olej, kmín, zauzenou papriku, osolíme a opepříme.

Vše dáme do pekáče, zakryjeme alobalem a vložíme do rozpálené trouby (160°C) a pečeme 1 a půl hodiny. Poté sundáme alobal a dopečeme 1 hodinu.

Maso necháme vychladnout, dáme do mísy a lehce rozmačkáme s povoleným sádlem.

Hotový produkt vložíme do skla a dáme přes noc do lednice.

Vepřový bůček namažeme na chleba a můžeme posypat najemno nakrájenou červenou cibulkou, nebo jarní cibulkou.

Dobrou chuť!