Ingredience
- 300g hovězího flanku
- 2ks červené cibule
- 1 dcl červeného vína
- 0,1 dcl balsamicového octa
- 1 lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- 1 lžička medu
- 100g nakrouhaného bílého zelí
- 1 lžička cukru
- 10 cm čerstvého křenu
- Sůl, pepř, olej
Postup přípravy
Očistěný hovězí flank nasolíme, opepříme a na rozpálené pánvi ho opečeme z obou stran. Maso vložíme na plech do rozehřáté trouby na 90°C, pečeme cca 25 minut (ideálně na tepelnou jehlu, kdy teplota masa uvnitř by měla mít 54°C) a v lednici necháme vychladnout.
Do misky dáme majonézu, hořčici, med, rozmícháme a dochutíme solí a pepřem.
Červenou cibuli si nakrájíme na měsíčky. Na sporáku si rozehřejeme menší hrnec a na oleji cibuli orestujeme. Přidáme třtinový cukr, orestujeme, zalijeme červeným vínem a balsamicem. Vaříme a redukujeme do měkka.
V misce si ochutíme bílé zelí cukrem, kapkou oleje, octa, solí a pepřem. Důkladně promícháme a necháme odležet.
Na opečený chléb namažeme hořčičnou majonézu, přidáme ochucené zelí, na plátky nakrájené hovězí maso, vlažný cibulový konfit a vše zastrouháme čerstvým křenem.
Dobrou chuť!