Ingredience

  • 300g hovězího flanku
  • 2ks červené cibule
  • 1 dcl červeného vína
  • 0,1 dcl balsamicového octa
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 1 lžička medu
  • 100g nakrouhaného bílého zelí
  • 1 lžička cukru
  • 10 cm čerstvého křenu
  • Sůl, pepř, olej

Postup přípravy

Očistěný hovězí flank nasolíme, opepříme a na rozpálené pánvi ho opečeme z obou stran. Maso vložíme na plech do rozehřáté trouby na 90°C, pečeme cca 25 minut (ideálně na tepelnou jehlu, kdy teplota masa uvnitř by měla mít 54°C) a v lednici necháme vychladnout.

Do misky dáme majonézu, hořčici, med, rozmícháme a dochutíme solí a pepřem.

Červenou cibuli si nakrájíme na měsíčky. Na sporáku si rozehřejeme menší hrnec a na oleji cibuli orestujeme. Přidáme třtinový cukr, orestujeme, zalijeme červeným vínem a balsamicem. Vaříme a redukujeme do měkka.

V misce si ochutíme bílé zelí cukrem, kapkou oleje, octa, solí a pepřem. Důkladně promícháme a necháme odležet.

Na opečený chléb namažeme hořčičnou majonézu, přidáme ochucené zelí, na plátky nakrájené hovězí maso, vlažný cibulový konfit a vše zastrouháme čerstvým křenem.

Dobrou chuť!